Zon van de Zaak

Is jouw dak geschikt voor
Zon van de Zaak?

In 2 minuten weet je:

Hoeveel panelen op jouw dak passen Wat het investeringsbedrag is Hoeveel je per maand kunt besparen
 

Jouw dak is geschikt

...

Dit is een standaard berekening op basis van de door jouw opgegeven gegevens. Het uiteindelijke investeringsbedrag kan nog afwijken op basis van het definitieve aantal panelen en eventueel meerwerk of andere aanvullende kosten. Na aanmelding zullen we met u contact opnemen om de definitieve offerte op te stellen.

Geschatte terugleververgoeding € ...,- / ... kWh
Reguliere adviesprijs € ...,-
10% korting- € ...
Actieprijs Zon van de Zaak € ...
Btw-teruggave- € ...
Als u zonnepanelen aanschaft, kunt u het nagenoeg het gehele btw-bedrag dat in rekening is gebracht weer terugvragen. Meer informatie over btw-teruggave.
Netto investering na btw-teruggave € ...
 
Gebruikte oppervlakte ...m2 / van ...m2
Mijn stroomverbruik /jr ... kWh
Voorstel aantal ... stuks
 
Zo zie je hoe geschikt jouw dak is

Bij de druppel op de kaart hiernaast staat jouw eigen huis. Aan de kleuren kun je zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen: groen is zeer geschikt, geel geschikt en rood ongeschikt. Bij ons advies nemen wij ook standaard een gemiddeld stroomverbruik mee. Deze kun je, samen met het aantal en type zonnepanelen, zelf aanpassen. Zo wordt jouw advies nog persoonlijker.

Zoninstraling op jouw dak

                                       
Veel of minder zoninstraling?

In de afbeelding hiernaast zie je hoeveel zon er op jouw dak schijnt. Dat noemen we zoninstraling. Donkerrood betekent veel en blauw weinig instraling op jouw dak. Jouw dak is met een hellingshoek van 47° op het zuidoosten erg geschikt voor zonnepanelen.

Let op: de uitkomst kan afwijken van de werkelijke situatie. Neem daarom altijd contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Helaas, jouw dak is niet geschikt voor (reguliere) zonnepanelen.

Het kan zijn dat jouw dak wel geschikt is voor zonnepanelen in combinatie met Power Optimizers. Wij bespreken deze mogelijkheid graag met jou, je kan ons bereiken op het gratis telefoonnummer: 0800 5000.

Jouw adres werd niet gevonden. Controleer jouw gegevens of neem contact op met 0800 5000.

Mail de berekening

Mail de berekening naar uzelf voor later.


U zult naast de mail met de berekening ook maximaal 3 keer per mail op de hoogte worden gehouden over zonnepanelen van Essent.

Zon van de Zaak aanbod
Voor alle medewerkers van Essent Nederland (Essent, energiedirect.nl en Powerhouse) en RWE Generation NL is er nu een uniek aanbod voor zonnepanelen. Het beste aanbod dat er in de markt te vinden is! Kies je voor zonnepanelen van Essent, dan ontzorgen we je helemaal. We helpen je van oriëntatie tot en met installatie. Van zelf stroom opwekken ga je veel plezier en voordeel hebben. Om gebruik te maken van dit aanbod heb je uiteraard een (eigen) koopwoning nodig met een geschikt dak.

Ook voor Friends & Family
Naast dat je als Essent medewerker van het Zon van de Zaak aanbod kunt profiteren, kunnen er ook maximaal drie vrienden of familieleden (Friends & Family) zich via jou aanmelden voor dit unieke aanbod. Zo kunnen ook bijvoorbeeld je (schoon)ouders, buren of goede vrienden profiteren van dit unieke aanbod. Vrienden en familieleden kunnen zich ook via deze website aanmelden. Dit doen zij onder vermelding van de eigen naam en contactgegevens en onder vermelding van het personeelsnummer van de bevriende Essent medewerker.

Zon van de Zaak aanbod

Zowel voor medewerkers in vaste en tijdelijke dienst van één van deze bedrijfsonderdelen als voor medewerkers die op uitzendbasis en inhuur werkzaam zijn bij deze bedrijfsonderdelen.

 • 10% collectiviteitskorting op de standaard pakketprijzen
 • Tot maximaal € 500,- inzetten via je Flexible Benefits 1
 • Wij regelen de btw-teruggave voor je
 • Essent ontzorgt je: van oriëntatie tot installatie
 • Actie ook geldig voor vrienden en familie (Friends & Family) 2

Rekenvoorbeeld 10 Comfort zonnepanelen met Omnik omvormer
Reguliere adviesprijs incl. btw € 4.097,-
10% collectiviteitskorting (-) € 409,-
Actieprijs Zon vd Zaak incl. btw € 3.688,-
Btw teruggave (incl. forfait) (-) 3 € 580,-
Inzet Flexible Benefits (-) 4 € 121,-
Netto investering Zon vd Zaak € 2.987,-
 
1 Ben je in dienst bij Essent (vast of tijdelijk) dan kun je naast de 10% collectiviteitskorting ook nog vanuit je Flexible Benefits maximaal € 500,- uit het brutoloon inzetten. Dit levert, afhankelijk van je loonbelastingstarief, een netto voordeel op van ongeveer € 200,- . Let op: maak je al gebruik van korting op elektriciteits- en gasproducten dan kun je nog maximaal € 300,- inzetten (netto belastingvoordeel circa € 120,-).
2 Maximaal drie vrienden en familieleden per Essent medewerker.
3 21% btw, forfait € 60,-.
4 Uitgaande van € 300,- inzet bruto loon en een loonbelastingstatief van 40,2%.

Zonnepanelen op jouw dak in 6 stappen, heel eenvoudig!

zon van de zaak stap 1
1. Bepaal of je woning geschikt is

zon van de zaak stap 2
2. Kies het juiste zonnepaneel
basis comfort premium
zon van de zaak stap 3
3. Meld je aan (vrijblijvend)

zon van de zaak stap 5
4. Volta Solar stuurt je de definitieve offerte
zon van de zaak stap 4
5. Volta Solar neemt telefonisch contact met je op
zon van de zaak stap 6
6. Na de succesvolle installatie helpen we je ook met de btw-teruggave

Drie pakketten zonnepanelen
om uit te kiezen

Soorten Zonnepanelen
Basis: goede kwaliteit zonnepanelen tegen een scherpe prijs Comfort: onze meest verkochte zonnepanelen, mooi en efficiënt Premium: het nieuwste type zonnepanelen met de hoogste opbrengst
 

Subsidies en financieringsmogelijkheden:
Naast het Zon van de Zaak aanbod kun je mogelijk nog gebruik maken van regionale of lokale subsidies en aantrekkelijke leningen. Kijk voor de mogelijkheden in jouw woonplaats op energiesubsidiewijzer.nl

Veelgestelde vragen Zon van de Zaak

 • Wie komt er in aanmerking voor Zon van de Zaak?

  Het Zon van de Zaak aanbod is beschikbaar voor alle medewerkers van Essent Nederland (Essent, energie-direct.nl en Powerhouse) en RWE Generation NL, zowel medewerkers in dienst van Essent als medewerkers in dienst van een tussenpersoon. Naast Essent medewerkers, is het Zon van de Zaak aanbod ook beschikbaar voor vrienden en familie van Essent medewerkers (‘friends & family’). Per medewerker mogen er maximaal drie vrienden en familieleden zich aanmelden voor het Zon van de Zaak aanbod.

 • Hoe kan ik mij aanmelden?

  Aanmelden voor Zon van de Zaak kan via de website: essent.nl/zonvandezaak Hier heb je de mogelijkheid om te checken of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Na het invullen van je adresgegevens ontvang je het voorstel op basis van je persoonlijke situatie inclusief de 10% korting van Zon van de Zaak. Dit is een automatisch gegenereerd voorstel op basis van de door jou aangeleverde informatie. De definitieve offerte kan nog afwijken op basis van specifieke bijzonderheden (bijv. schaduw, een dakkapel etc.) Na het ontvangen van dit voorstel kun je jezelf online aanmelden voor Zon van de Zaak. Dit doe je door je persoonsgegevens in te vullen in het aanmeldformulier.

 • Wanneer worden de panelen geïnstalleerd?

  De panelen kunnen binnen 6 weken na het retourneren van de getekende offerte op uw dak worden geïnstalleerd.

 • Wat als ik mijn panelen later wil laten installeren?

  Als je de panelen later wil laten installeren op je dak, bijvoorbeeld in verband met een verhuizing of overige dakwerkzaamheden, dan kun je hierover specifieke afspraken maken met onze servicepartner Volta Solar.

 • Wat als mijn dak niet geschikt is voor (reguliere) zonnepanelen?

  Indien je dak in eerste instantie niet geschikt lijkt voor zonnepanalen, door bijvoorbeeld de ligging of schaduw van bomen, kan het zijn dat je dak toch geschikt is voor zonnepanelen in combinatie met Power Optimizers. Om de mogelijkheden hiervoor te bespreken, kun je contact opnemen met Volta Solar, onze Service Partner op het gratis telefoonnummer: 045-5622721. Is je dak ook met Power Optimizers niet geschikt voor zonnepanelen kun je eventueel nog wel vrienden of familieleden laten profiteren van het Zon van de Zaak aanbod.

 • Hoe kan ik mijn vrienden en familieleden informeren over Zon van de Zaak?

  Vrienden en familieleden kunnen net als medewerkers terecht op de website van Zon van de Zaak: essent.nl/zonvandezaak

 • Hoe maak ik gebruik van de bruto korting uit mijn benefit budget?

  Als Essent medewerker kun je voor Zon van de Zaak, naast de korting van 10%, ook gebruik maken van de regeling Korting op eigen producten in de Flexible Benefits. Op basis van deze regeling kun je maximaal € 500,- per jaar inzetten. Dit levert, afhankelijk van je loonbelasting tarief, een netto voordeel op van ongeveer € 200,-. Let op: maak je al gebruik van korting op elektriciteits- en gasproducten dan kun je nog maximaal € 300,- inzetten (netto belastingvoordeel circa € 120,-). Meer informatie over het de Flexible Benefits en hoe deze te gebruiken is te vinden op de HR portal: https://corp.portal.rwe.com/web/cms/nl/2689016/hr-portal/toms-info-pagina/uitleg-hr-applicaties/flexible-benefits/

 • Tot wanneer kan ik mij aanmelden?

  De actieperiode van Zon van de Zaak loopt t/m 31 december 2017. Alleen in deze periode kun je gebruik maken van het speciale Zon van de Zaak aanbod. Andere acties en/of aanbiedingen kunnen niet gecombineerd worden met Zon van de Zaak. Opgestelde offertes zijn één maand geldig. Na 31 januari 2018 is het niet meer mogelijk om offertes te accepteren.